GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE A NYÍREGYHÁZI KENYÉRGYÁR KFT-BEN


(GOP-2.1.1-10/B-2010-0041)
A projekt megvalósulásának helyszíne Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a Nyíregyházai kistérségben található Nyíregyháza település. A Nyíregyházi Kenyérgyár Kft. a térség sütőipari piacának meghatározó szereplője és a fagyasztott tésztafélék piacán országosan is jelentős piaci részesedéssel rendelkezik. A projekt keretében a fagyasztott tésztafélék piacán jelentkező, dinamikusan bővülő keresletre egy korszerű, magas technológiai színvonalat képviselő, 1.200 kg/óra kapacitású, hajtogatott és töltelékes tésztagyártó gépsor került beszerzésre a működtetéséhez szükséges előkészítő gépekkel és technológiai berendezésekkel.

A projekt infrastrukturális beruházási elemeinek megvalósítása során fejlesztésre került a gyártócsarnok hűtéstechnikája és szellőztetése, a margarin raktár és a csomagoló hűtéstechnikája, valamint kialakításra került egy ipari hűtőkamra. Ezek a berendezések az alapanyagok tárolásához és előkészítéséhez, valamint a technológiai hőmérséklet biztosításához elengedhetetlenül szükségesek voltak.

Emellett beszerzésre került egy Radini háromszekciós leveles és töltelékkészítő automata, töltött és töltetlen croissant készítő géppel, SE 400/300 spirális dagasztógép kivehető dagasztócsészével és egy mozgatható dagasztócsészével, valamint emelőbillenővel, F 1200 jégszilánk gyártó gép, Langheinz átfolyós vízhűtő berendezés beltéri és kültéri egységgel, valamint egy speciális sütőipari kelesztőkamra is.

Kivitelezés ideje: 2010.08.12 – 2011.05.10.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 90.165.969,- Ft.


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - www.ujszechenyiterv.gov.hu 06 40 638 638
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.